Les arts escèniques valencianes arriben als Max amb quatre opcions d'emportar-se un premi i un guardó honorífic

Cadis acull aquest dilluns a la nit la gala de lliurament dels màxims guardons teatrals d’Espanya, on competeixen tres espectacles valencians

Una de les escenes de 'La caja, donde la realidad pierde sus límites' de la companyia valenciana Teatro de la Catrina
Una de les escenes de 'La caja, donde la realidad pierde sus límites' de la companyia valenciana Teatro de la Catrina / Teatro de la Catrina

Tres companyies valencianes poden mossegar aquest dilluns la poma més saborosa per a companyies i professionals de les arts escèniques, la dels Max. Cactus Teatre, Pont Flotant i Teatro de la Catrina aspiren a aconseguir aquesta nit a Cadis, on està prevista la gala, algun dels màxims guardons del teatre a Espanya.

Per ara, ja hi ha una poma assegurada per al nostre territori, la de Pallassospital, que rebrà el Max de caràcter social coincidint amb el 25 aniversari d’aquesta entitat valenciana que dona suport psicosocial als menors ingressats en els centres sanitaris i les seues famílies.

La salut mental centra les nominacions

A més dels representants d’aquesta entitat, Desirée Belmonte pot pujar a l'escenari del Gran Teatro Falla de Cadis fins en dues ocasions. Fa més d'una dècada, el 2010, quan va fundar la companyia Teatro de la Catrina i, amb La caja, donde la realidad pierde sus límites, aspira a dos premis: el de millor espectacle revelació i millor autoria revelació. Belmonte competeix pel Max amb un espectacle que aborda la salut mental.

I també un altre muntatge que posa sobre l’escenari la realitat del suïcidi, el que ha fet la companyia de Canals Cactus Teatre, i que protagonitzen Sergio Caballero i Paula Llorens aspira al premi de millor espectacle revelació per L’abraçada dels cucs.

Per últim, les arts escèniques valencianes tindran una tercera opció amb L'eclipsi total de Pont Flotant que, amb Jesús Muñoz i Pau Pons, aspira al premi a millor autoria teatral.

Els premis teatrals més importants del teatre espanyol han batut enguany el rècord d'espectacles inscrits, més de 520. Però només 44 estaran a Cadis amb opcions reals, per haver quedat finalistes.

Max d’Honor per a Tricicle

En l’àmbit dels reconeixements, el Max d'Honor premiarà la trajectòria de la companyia Tricicle. A més, per primera vegada, es distingirà el Premi Max aplaudiment del públic, amb el qual un jurat professional reconeix un espectacle que destaque per la seua qualitat artística o tècnica i estiga sustentat en la massiva assistència d'espectadors i permanència en cartellera de les últimes cinc temporades. En aquesta primera edició del premi, aquest ha recaigut en l'espectacle familiar El petit príncep, de La Perla 29, creat pel compositor Manu Guix i el director Àngel Llácer, basat en la història d'Antoine de Saint-Exupéry que des de fa una dècada es repeteix cada Nadal a Barcelona.

També et pot interessar

stats