Arriba el festival de curtmetratges de Radio City més internacional

El certamen incorpora un nou premi per als directors i directores novells del panorama audiovisual valencià

Imatge del XXI Festival Internacional de Cortometrajes Radio City
Imatge del XXI Festival Internacional de Cortometrajes Radio City / ESAT

La gala d’inauguració de l’edició XXI del Festival Internacional de Curtmetratges de Radio City València se celebra aquest divendres a les 19:30 i tindrà més presència internacional fins a la data. El festival consta de tres seccions principals: la Secció Oficial, la Secció de Curts Valencians i l'Especial Experimentals Comunitat Valenciana. La novetat enguany és la incorporació del Premi Especial de Millor Òpera Prima, que està destinat a donar suport a les obres dels directors debutants del panorama audiovisual.

L’objectiu d’aquesta edició és la d’oferir al públic una programació àmplia, plena d’activitats i amb una selecció molt heterogènia en una gala oberta als amants del cinema. La gala estarà conduïda per l’actor i dramaturg Pablo Díaz del Río.

Quant a la localització, el festival, mantindrà el seu clàssic emplaçament, utilitzant com a base de l'activitat el cèntric i històric local de Radio City. A més, se sumen els espais col·laboradors dels Cinemes ABC i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània que col·laboraran en la projecció de les sessions de Curtmetratges Valencians i Òpera Prima respectivament.

El lliurament de premis, també als Cinemes ABC, es durà a terme el 12 de maig, posant punt final a l'edició.

Els dies 25 d’abril a l’ABC Park i el 2 de maig a l’Octubre Centre de Cultura Comtemporània es projectaran les obres que opten al Premi Especial Millor Òpera Prima. També el 26 d’abril i 3 de maig s'atorgarà visibilitat als curts de producció valenciana en la Secció de Curts Valencians a les sales de l’ABC Park.

A més, el divendres 5 de maig el festival comptarà amb la participació de l’alumnat de la Universitat Politècnica de València de les assignatures de Video Art i Programació per a art multimèdia entre d’altres en les seccions de Cine Experimental i Live Cinema.

La selecció d’aquesta XXI edició del festival s’ha realitzat a partir de 600 curts procedents de 46 països, dibuixant un recorregut geogràfic que abasta des de la Unió Europea al Perú o Brasil, passant pels Estats Units, Austràlia o fins i tot Bangladesh i Malàisia.

També et pot interessar

stats