Arresten dos persones per fer pintades al Micalet

Els detinguts, a més de fer gargots als murs de la torre de València declarada BIC, van ratllar la fita de l'Institut Geogràfic Nacional, l’agressió del qual és delicte

En color taronja, algunes de les pintades que van fer els arrestats en diferents punts del Micalet
En color taronja, algunes de les pintades que van fer els arrestats a diferents punts del Micalet / Arquebisbat de València

La Policia ha detingut un home de 33 anys i una dona de 30 anys per presumptament fer cinc pintades al Micalet, la icònica torre de la catedral de València declarada bé d'interés cultural (BIC). Els arrestats, que ja han passat a disposició judicial, suposadament van fer les pintades en diferents punts de la pujada i la terrassa amb un retolador permanent. En detectar-los a través de les càmeres de seguretat, el personal de vigilància del Micalet va avisar la Policia, que els va detindre a la plaça de la Reina. La catedral de València ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional.

Els arrestats, presumptament, van fer diverses pintades en una de les portes de fusta situada a la pujada de la torre campanar, just abans de l'accés a la terrassa. En personar-se al lloc dels fets, els agents van veure les gravacions de les càmeres de seguretat, i van veure que la mateixa persona havia fet diversos gargots en altres punts de l’edifici: a la paret de la pujada al Micalet, a la porta metàl·lica de la sala de campanes, al vèrtex geodèsic de l'Institut Geogràfic Nacional i a la tanca de la terrassa. En total, van localitzar cinc pintades.

A més, la Policia Local va trobar en una paperera un retolador de color taronja, del mateix color i característiques del que s'ha utilitzat en les pintades.

La fita de pedra situada a la terrassa del Micalet es va posar el 3 d'agost del 1987 i rep el nom de Miquelet pilar. L'altitud sobre el nivell mitjà de la mar és de 63,91 metres. Fonts municipals han recordat que la llei de senyals geodèsics i geofísics atorga una especial protecció als vèrtexs geodèsics i assenyala que constitueix delicte "tota destrucció o deterioració intencionada" d'estos senyals.

L'Arquebisbat denuncia els fets

Per part seua, la catedral de València ha presentat una denúncia este dimecres davant la Policia Nacional per les cinc pintades, segons ha informat l'Arquebisbat. La seu ha anunciat que revisarà l'abast dels danys que han provocat les pintades als murs i "quina és la millor manera d'eliminar-los".

Així mateix, les mateixes fonts han indicat que la catedral de València "s'esforça diàriament a preservar el seu patrimoni, de quasi 800 anys d'antiguitat", ha assenyalat José Verdeguer, delegat de Patrimoni del Capítol, que ha demanat "la col·laboració i sensibilització de tota la societat per a evitar que actes vandàlics com estos es produïsquen, ja que danya un llegat històric que pertany a tota la ciutadania".

També et pot interessar

stats