Comença la VII edició del Festival Antonio Ferrandis amb l’homenatge als cinquanta anys d'‘El padrí’

El certamen, que organitza Paterna, atorgarà en la gala de dissabte el Premi d’Honor a l’actor Antonio de la Torre

Ja està tot preparat per al
Paterna ja ho té tot preparat per al festival de cinema / Festival de Cinema Antonio Ferrandis

La programació de la VII edició del Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis arranca aquest dijous amb "els llargmetratges més destacats del panorama cinematogràfic espanyol". Aquest dijous el festival ret homenatge a un clàssic del cinema, El padrí, de Francis Ford Coppola, amb motiu dels cinquanta anys del film. La projecció de la primera part de la mítica trilogia cinematogràfica, estrenada el 1972, serà a les 18:00 hores al Gran Teatre Antonio Ferrandis.

A més, enguany el festival ha organitzat un concurs fotogràfic, el premi del qual és un passe anual per a dues persones entre octubre del 2022 i setembre del 2023, per a assistir a les preestrenes del Festival de Cinema Antonio Ferrandis als cines Kinépolis Paterna.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Teresa Espinosa, "per a participar només és necessari fer-se una foto als murals de l'actor Antonio Ferrandis a Paterna, publicar-la en Instagram etiquetant a @festivalantonioferrandis i afegir el hashtag #FestivalCinePaterna2022".

El certamen acull també un concurs de curtmetratges, on enguany s'han presentat 357 treballs, una xifra rècord en la seua història. Entre tots els participants, les deu produccions finalistes es projectaran al Gran Teatre Antonio Ferrandis dijous a les 12:00 hores. Les persones que assistisquen a aquesta projecció podran votar quin és el seu favorit i, a més, participaran en un sorteig d'entrades per a assistir a la gala de dissabte.

El jurat estarà presidit per la ja mencionada Teresa Espinosa, i compost per Teresa Cebrián, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Montse Català, cap de Cultura d’À Punt Notícies, i Luis Esteban, director de Kinépolis Paterna.

Per a la segona jornada, el festival tindrà un convidat d'honor: l'il·lustrador Paco Roca, autor del còmic en què es basa la pel·lícula Arrugas, que es projectarà divendres a les 19:00 hores. Abans de la projecció hi haurà un col·loqui sobre salut mental, on hi haurà la participació de l'il·lustrador i de professionals del sector.

Els cines Kinépolis Paterna projectaran El Reino el dissabte 15 d’octubre a les 18:30 hores, una pel·lícula dirigida per Rodrigo Sorogoyen i protagonitzada per Antonio de la Torre. El film va guanyar set premis Goya, entre altres el de millor actor protagonista.

L’intèrpret malagueny, que assistirà a la gala de dissabte, serà guardonat amb el Premi d'Honor en reconeixement per la seua prolífica carrera. Un reconeixement que ja han obtingut en edicions anteriors intèrprets de la talla d’Adriana Ugarte, Javier Gutiérrez, Nacho Fresneda, Emma Suárez, Hugo Silva i Carmen Machi. A més, durant l'acte, que se celebrarà al Gran Teatre a les 21:30 hores, s'entregaran els premis a les produccions guanyadores del festival de curts.

Com a cloenda de la programació es projectaran al mateix teatre dues pel·lícules que inclouen localitzacions de Paterna: Animal Crackers a les 12:00 hores i Llenos de gracia a les 19:00 hores.

També et pot interessar

stats