Arranca el festival de poesia Vociferio amb un concert d’Amparo Sánchez

La líder d’Amparanoia posa música en la presentació d’una cita que omplirà València de poesia fins al 5 de març amb la presència d’un centenar de poetes

Amparo Sánchez, líder d'Amparanoia, posarà música en la presentació de Vociferio 2023
Amparo Sánchez, líder d'Amparanoia, posarà música a la presentació de Vociferio 2023 / Vociferio

El Festival de Poesia de València Vociferio dona el tir d’eixida aquest dissabte a la dotzena edició, que es desenvoluparà al llarg de quinze jornades i fins al pròxim 5 de març i que comptarà amb l'assistència de més d’un centenar de poetes.

La jornada de presentació arrancarà a les 12:00 hores al Teatre el Musical amb una mostra d'editorials de poesia valencianes i una sèrie de recitals en l'Espai Rimbomba. A partir de les 20:00 hores tindrà lloc l’espectacle Hermana y Cantaora, un concert de la líder d’Amparanoia, Amparo Sánchez, acompanyada de Víctor Iniesta. 

El festival reprendrà la programació el 16 de febrer amb la Festa Alçaveu en Kafcafé, i omplirà de poesia altres espais de la ciutat durant tres setmanes, com la sala Carme Teatre, l'auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, la Societat Coral el Micalet i el Centre del Carme Cultura Contemporània, on tindrà lloc la festa de clausura el 5 de març amb Retaguardia de l'artista valencià Juan Artuñedo, àlies Politiko.

Presentacions de llibres, taules redones, recitals, conferències, concerts, projeccions, tallers, performances poètiques i exposicions completaran l’agenda de l’edició d’enguany, que comptarà amb un acte d'agermanament amb el festival compostel·là Luz Poética. A més, s’apostarà per arribar al públic adolescent a través d’un taller i un concert de la poeta i rapera Celia Bsoul.

Sota el lema de L'Ergonomia de la Desobediència, Vociferio 2023 se centra en la poesia ergonòmica, segons expliquen, una poètica "que contribuïsca a generar un imaginari col·lectiu divers, complex, no gregari, antinarcisista i, per tant, ni controlable ni corruptible pel sistema".

I Premi Ull Ferotge

Una de les grans novetats de Vociferio és la convocatòria del primer premi de videopoesia Ull Ferotge, el termini d’inscripcions per al qual està obert fins al 19 de febrer. El lliurament del guardó, dotat amb 300 euros, tindrà lloc el 22 de febrer a la sala Carme Teatre.

També et pot interessar

stats