Per què aquest diumenge se celebra el dia dels Beatles?

D’acord amb molts fans, el dia més adequat per retre homenatge a la mítica banda és el 16 de gener, data d’inauguració del local on van debutar, el Cavern Club de Liverpool

Dia dels Beatles

Tal dia com hui, però de 1957 s’inaugurava a Liverpool el Cavern Club, el bar on el quartet britànic The Beatles va debutar. Per això molts fans celebren aquest diumenge el Dia dels Beatles. No obstant això, altres seguidors consideren que la data que s’hauria de commemorar és el 6 de juliol, moment en què John Lennon i Paul McCartney es van conéixer. D’altres, prefereixen celebrar-ho el 10 de juliol, que va ser el dia que van tornar a Liverpool després de la seua exitosa gira als Estats Units el 1964.

D’una manera o altra, els fans coincideixen que el grup que ha venut més discos de la història (vora 600 milions) es mereix un dia d'homenatge en el calendari. Així és que tant si es queden amb les tres dates o amb només una, qualsevol moment és una bona excusa per recordar el que han significat The Beatles en el panorama musical i social.

En aquest sentit, en l’arxiu de la RTVV podem trobar el programa de Fulles grogues, que explica quin va ser l’impacte de la visita dels Beatles a l’Espanya dels anys 60: de la repressió i els problemes que va viure l’organització per omplir les places de bous de Madrid i Barcelona.

També el programa d’Els dies que van canviar les nostres vides recupera aquella visita de l’any 1965, d’una banda que revolucionava els més joves i que no encaixava amb el model d’homes i dones que pretenia perpetuar el règim franquista. En aquest sentit, el programa pregunta als que eren jóvens en aquella època què van significar els Beatles.

També et pot interessar

stats