Seixanta anys del primer concert dels Beatles a La Caverna

Va ser al febrer de 1961, quan la mítica banda anglesa va actuar per primera vegada a Liverpool.

VÍDEO | Seixanta anys del primer concert dels Beatles a La Caverna

Cal perdre's per Liverpool, recórrer alguns dels carrers més estrets d’aquesta ciutat anglesa, per a trobar-se amb el que hui és un espai de culte. Un lloc mític amagat en un carreró. Un local on fa sis dècades va fer el primer concert una de les bandes de música pop que han passat a la història. Parlem dels Beatles i de The Cavern.

Va ser al febrer de 1961 quan el grup es va estrenar davant del públic. En aquell moment estava format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe al baix i Pete Best a la bateria.

Aquests dies The Cavern ha volgut recordar aquella actuació llegendària. Però, en temps de pandèmia i degut a les mesures anti-Covid, la celebració ha quedat reduïda a un acte deslluït amb uns pocs assistents.

Així va començar la història dels Beatles

The Cavern Club era un soterrani fosc i molt humit, també mal ventilat, que durant la Segona Guerra Mundial havia servit de refugi antiaeri.

Aquell primer xicotet concert va ser a l'hora del dinar –lunchtime per als anglesos–, de les 12:00 a les 14:00 hores. Com a dades curioses, el concert no va reunir molta gent perquè no havia tingut molta promoció i el grup va cobrar 5 lliures, a repartir entre els cinc membres.

A pesar de la història d’aquest lloc, The Cavern no ha pogut evitar dels efectes de la pandèmia. Actualment arrossega pèrdues milionàries i el govern anglés ha eixir al rescat per a evitar el tancament definitiu.

També et pot interessar

stats