Apunts de Llengua: el nou portal d'À Punt per a l’aprenentatge del valencià

Conté activitats de gramàtica, vocabulari i comprensió de diferents nivells de la llengua, des de l’A1 fins al C2

La consellera Raquel Tamarit i la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació en la presentació del projecte d'aprenentatge de la llengua / À Punt NTC

Els estudiants de valencià tenen una nova ferramenta al seu abast: el portal Apunts de Llengua, que conté recursos digitals, audiovisuals i radiofònics per a aprendre la nostra llengua. La iniciativa l’ha presentada aquest dimarts la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, i la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Mar Iglesias, coincidint amb el Dia de la Llengua Materna.

El projecte, testat per professorat de valencià de centres educatius, escoles d’adults i escoles oficials d’idiomes abans del seu llançament públic, pretén servir d’acompanyament i reforç per a qualsevol persona que vulga aprendre o millorar el seu valencià.

A més, Apunts de Llengua és una eina perfecta per a complementar l’ensenyament i aprenentatge per al professorat de valencià. Els productes transmèdia esdevenen recursos educatius per a consolidar els continguts que s’aprenen en les aules, gràcies a un suport audiovisual atractiu i variat.

Segons la consellera de Cultura, “si el sistema educatiu o una tele i una ràdio públiques en valencià són coses fonamentals, disposar de potents plataformes multimèdia d’aprenentatge complementàries, com Apunts de Llengua, també”.

La presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació insistia en el paper dels mitjans de comunicació, com À Punt, en l’aprenentatge del valencià: “Som conscients que els mitjans de comunicació públics tenim com a missió la difusió de la nostra llengua, i amb aquesta nova plataforma volem, a més, ser una eina útil per a l’aprenentatge”.

En aquest sentit, Tamarit apuntava a les adaptacions que han de fer les entitats públiques per a “adaptar les eines a les necessitats de la gent en la seua aventura d’acostar-se al valencià, usar-lo, practicar-lo i perfeccionar-lo”.

En accedir al portal, l’usuari pot triar un nivell de llengua: principiant (A1 i A2), intermedi (B1 i B2) i superior (C1 i C2). En cadascun, hi ha activitats de gramàtica, vocabulari, la comprensió i una prova de nivell. A més de visualitzar vídeos i escoltar àudios, Apunts de Llengua permet fer activitats digitals autocorrectives, proves diagnòstiques i activitats lúdiques.

També et pot interessar

stats