Aproven el nomenament de María Luisa Ayuso com a nova gerent de l'IVAM

Ocuparà el càrrec quatre anys prorrogables fins a quatre més després d'un procés d'avaluació de la seua gestió

Visita guiada a l'IVAM
Visita guiada a l'IVAM / X: @gva_IVAM

El ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es nomena María Luisa Ayuso González-Montagut com a nova gerent de l'Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), així com la destitució de Nuria Enguita com a directora del museu després que dimitira a la fi de febrer.

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha informat del nomenament d'Ayuso, que arriba una vegada finalitzats els treballs de la comissió de valoració constituïda per a la selecció.

El nomenament tindrà una duració de quatre anys, prorrogables fins a quatre més, després d'un procés que avaluarà la gestió d'Ayuso, tal com es recull en les bases de la convocatòria pública, que va ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat 4 de gener de 2024.

Best Lawyer of the Year

María Luisa Ayuso, reconeguda com a Best Lawyer of the Year (millor advocada de l'any) el 2018 i 2020 i com a Best Lawyer (millor advocada) el 2019, 2021, 2022 i 2023, és llicenciada en Dret per la Universitat de València i sòcia del despatx d'advocats Ayuso Legal des de 2014.

Fins ara, ha treballat com a experta en assessorament jurídic integral per a entitats públiques i privades, des de l'òptica del dret públic, penal, mercantil i civil, especialment de cara al compliment normatiu.

Segons el Consell, compta amb una experiència àmplia en la implantació de models de compliment normatiu i codis ètics i de conducta, i ha desenvolupat també funcions d'assessorament dels òrgans d'administració de diferents entitats.

A més, ha participat en la implantació integral del model de compliment normatiu de l'IVAM i en el seguiment del seu comité de compliment i la gestió del canal ètic, àmbits en els quals ha format també el personal.

Així mateix, ha participat en la redacció i elaboració del codi ètic de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Innovació (IVCR+i), també dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

Delegada de l'ONG de cooperació internacional Cesal

Des del 2016 és delegada per a la Comunitat Valenciana de l'ONG de cooperació internacional i acció social Cesal, en l'àmbit de la coordinació i gestió tècnica i econòmica de diferents projectes de cooperació internacional finançats per la Generalitat.

Així, coordina equips en aquesta matèria a República Dominicana, Haití, El Salvador i el Perú, i també coordina i fa seguiment tècnic i econòmic de projectes d'acció humanitària d'emergència a Ucraïna i amb persones desplaçades veneçolanes al Perú.

També és responsable del projecte d'inserció sociolaboral a València que financen Mites i Iberdrola-Unicef per a la integració de persones joves desocupades.

També et pot interessar

stats