Dimiteix la directora de l'IVAM per la polèmica sobre la donació a la fundació d'un jurat que la va elegir

Enguita ha defensat que es tracta d'una "campanya difamatòria" iniciada contra la seua persona sobre "un tema estrictament privat"

Nuria Enguita ha dimitit com a directora de l'IVAM / À Punt NTC

La fins ara directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Nuria Enguita, ha presentat aquest dimecres la seua renúncia arran de les informacions sobre la donació de dues finques rústiques que va realitzar a la fundació Todolí Citrus, entitat sense ànim de lucre impulsada pel curador d'art Vicente Todolí, qui va formar part del jurat del concurs que la va seleccionar com a responsable de l'IVAM.

Enguita ha explicat que són "atacs" contra la seua persona "basats en informació falsejada": "És evident que no compte amb el suport del govern valencià", ha asseverat.

La Generalitat ha informat que prepara un escrit dirigit a la Fiscalia sobre els fets per si pogueren ser constitutius de delicte, mentre que la mateixa Enguita ha defensat que es tracta d'una "campanya difamatòria" iniciada contra la seua persona sobre "un tema estrictament privat".

Enguita afirma que és "informació falsejada"

"Després de la denúncia formulada per la Generalitat Valenciana i els continuats atacs contra la meua persona basats en informació falsejada, és evident que no compte amb el suport del govern valencià. Davant d'aquesta situació i per a evitar més perjudici al museu, he decidit prendre aquesta decisió", ha explicat Enguita, que ha enviat la seua renúncia al vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera.

En la seua comunicació, la fins ara directora del museu ha recordat que la setmana passada "es van celebrar amb èxit els 35 anys de l'IVAM i va quedar demostrat que la institució està en el seu millor moment dels 25 últims anys". Per a ella, "no sembla casualitat que els atacs malintencionats contra la meua persona coincidisquen amb el moment de màxima visibilitat social del museu", postil·la.

A més, ha agregat el següent: "El treball de recuperació amb el qual vaig iniciar la meua direcció està canalitzat. Ara són els equips responsables i la ciutadania els qui han de defensar les institucions davant la fragilitat a la qual són sotmeses pels interessos politicomediàtics".

Enguita ha defensat que "en aquests quatre anys, amb l'entrega i l'entusiasme de moltes persones, hem aconseguit alguns objectius gens menyspreables", i ha agraït "a tots els que han col·laborat amb l'IVAM i, molt especialment, al meu equip més pròxim per la seua magnífica professionalitat", ha finalitzat.

Cultura assegura que és un cas heretat de l'anterior govern

Des de la Conselleria de Cultura han assegurat que es tracta d'un cas "heretat de l'anterior govern". Per tant, "els responsables d'aquell moment del procés de selecció d'alts càrrecs, com el que ocupava Nuria Enguita, són els qui han de donar totes les explicacions oportunes" per a col·laborar "tant amb l'administració com amb la justícia, si és el cas, per a esclarir l'assumpte i netejar el bon nom i prestigi de l'IVAM".

Respecte a la dimissió de la directora, han assegurat que respecten la decisió i han agraït "la seua manera de treballar" i la col·laboració durant aquests mesos. L'administració que dirigeix Barrera té per davant el procés de selecció del gerent i han assegurat que estudiaran "la fórmula per al nomenament del futur director o directora de la institució". Han garantit que l'IVAM continuarà funcionant "amb total normalitat". 

També et pot interessar

stats