Els 'Animals de séquia' de Sol Picó

L'última obra de la coreògrafa alcoiana s'estrena al Teatre Principal d'Alacant.

L'última obra de la coreògrafa alcoiana s'estrena al Teatre Principal d'Alacant.
L'última obra de la coreògrafa alcoiana s'estrena al Teatre Principal d'Alacant.

La directora i coreògrafa alcoiana Sol Picó.

La coreògrafa alcoiana Sol Picó estrena aquest divenders l'obra Animal de séquia al Teatre Principal d'Alacant. Per a aquesta obra, la directora i coreògrafa d'Alcoi s'ha inspirat en elements de la cultura popular valenciana. Són influències que van des del Misteri d'Elx fins a Vicent Andrés Estellés, passant per Chimo Bayo o les mascletaes.

"L'espectacle està inspirat en les tradicions de la nostra terra. Des d'allò més popular a altres més desconegudes", ha explicat Picó. Ha afegit també que aquests elements serveixen per a conformar "l'imaginari per a construir tota una història" al voltant del territori valencià. No es tracta de representacions literals, sinó que es poden trobar "danses que estan mesclades amb allò contemporani". L'obra de l'alcoiana va des de la tradició cap al futur. No només en els moviments, també pel que fa a la música i al vestuari: "Per exemple, amb el xarol imprés amb espart. Existeix la idea de conjugar els dos mons".

Assaig de l'obra 'Halab', de Sol Picó.

Trenta músics i huit ballarins participen en aquest espectacle de dansa, quatre dels quals pertanyen a la Jove Companyia d'Alacant. En alguns moments d'Animal de séquia, els músics deixen el seu instrument i entren a l'escenari per a ser part activa de l'obra: "Es mouen prou, participen en la seua fisicalitat. La peculiaritat és que els músics hi participen activament, no només tocant l'instrument, i es crea una fusió entre dansa i música".

També et pot interessar

stats