Àngels Gregori parla de Francisco Brines: "és un premi que tots els valencians l'hem fet nostre"

Aquest reconeixement ha convertit en herència universal el paisatge valencià de la poesia de Brines

Àngels Brines
12 de maig 2021 - 11:37

La poetessa Àngels Gregori és una de les persones que millor coneix Francisco Brines. Ella és la directora de la seua fundació i s'encarrega de custodiar un llegat que no para de créixer, amb nous documents i obres inèdites del poeta guardonat amb el Premi Cervantes.

El poeta d'Oliva és el primer valencià que rep aquest guardó, "però ell ha sigut sempre molt generós amb les seues amistats, amb els seus deixebles, amb els poetes contemporanis també, i és un premi que, d’alguna manera, és un premi de tots", remata la seua amiga i confident Àngels Gregori.

És un premi que tots els valencians l'hem fet nostre Àngels Gregori - Poetessa i directora de la Fundació Francisco Brines

Elca, el gran fil conductor de l'obra de Brines

Encarregada de la custòdia i divulgació del llegat de Brines, Àngels Gregori creu que el reconeixement més important de les lletres hispàniques fa universal el paisatge valencià de la seua poesia: "Francisco Brines posa emoció en el paisatge valencià i això és una herència que ens deixa, universal".

Ha fet d'Elca el territori escrit més important de la poesia castellana dels últims 50 anys Àngels Gregori - Poetessa i directora de la Fundació Francisco Brines

Elca, el seu refugi d'Oliva, ha sigut el gran fil conductor de l'obra de Brines i per això, rebre el Premi Cervantes allí, en la seua casa, suposa un homenatge per a tancar la seua trajectòria literària.

També et pot interessar

stats