Algemesí recupera muixerangues i balls dos anys després

La localitat també celebra els 10 anys que la Unesco va declarar la seua festa patrimoni immaterial de la humanitat 

Algemesí recupera la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut, després de dos anys / Ajuntament d'Algemesí

Després de dos anys de llarga espera a causa de la covid, Algemesí recupera la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut, que va celebrar per última vegada al setembre de 2019. Aquest dimecres, els rituals, danses i desfilades tornen als carrers de la localitat de la Ribera Alta, coincidint amb el desé aniversari de la declaració d’aquesta festivitat com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Generació rere generació, s’ha consolidat la celebració de tres processons que es fan al llarg de quinze hores amb representacions i balls que recorren els carrers de la ciutat, com la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga, acompanyades de la música del tabalet i la dolçaina, o les Llauradores, acompanyades d'instruments de vent propis de les bandes de música. També tornaran els balls dels Bastonets, la Carxofa, els Arquets, les Pastoretes i el Bolero, entre altres.

El programa d'actes d’enguany comença amb una missa, a les 10:30 hores al claustre del convent de Sant Vicent. A les 11:30 hores està previst que comence una processó des del convent de Sant Vicent. Els balls actuaran en arribar a la plaça Major, on s’espera l'arribada de la Mare de Déu de la Salut. Després, la patrona farà l'entrada a la basílica de Sant Jaume després de dos anys, escortada per les muixerangues i envoltada per tots els balls, que s’interpreten alhora.

Cada any participen al voltant de dos mil persones en cadascuna de les processons. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Algemesí i el Patronat de la Festa han demanat a totes les persones que segueixen la processó que eviten massificacions, intenten mantindre la distància de seguretat i facen ús de la mascareta.

També et pot interessar

stats