Algemesí vibra amb les Festes de la Mare de Déu de la Salut

Més de 1.400 persones participen en una tradició amb segles d'història.

VÍDEO | Algemesí vibra amb les Festes de la Mare de Déu de la Salut

Algemesí s'ha vestit de gala i ha eixit al carrer per a retre homenatge, un any més, a la patrona del municipi, la Mare de Déu de la Salut. Aquest diumenge ha sigut el dia central de les festes patronals, una celebració originària del segle XIII, catalogada patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Des de la Capella de la Troballa fins a la plaça Major, més de 1.400 dansadors han participat en la Processoneta del Matí i han acompanyat la patrona de la ciutat des de la capella de la Troballa fins a la basílica de Sant Jaume.  La festa s'ha pogut seguir en directe per la televisió i el web d’À Punt Mèdia. 

A banda de les muixerangues, les més representatives del municipi, també han omplit els carrers danses emblemàtiques com els Tornejats i els Bastonets, entre d'altres.  Tot un espectacle que ha acabat amb tots ballant alhora, al mateix temps que la imatge feia el tradicional triple intent d'entrada. Un dels quadres més barrocs de la festa, que ha culminat amb un aplaudiment multitudinari. 

També et pot interessar

stats