Alfarb ret homenatge a tres generacions de dones centenàries

Tant Basilisa, com en el passat sa mare i la seua àvia, han superat els cent anys, una fita que la família atribueix a la perseverança dels seus caràcters

Basilisa ha complit cent anys aquest dissabte / À Punt NTC

El poble d'Alfarb, a la comarca de la Ribera Alta, ha celebrat aquest diumenge amb una cercavila els 100 anys que acaba de complir la seua veïna Vicenta Ortega Torondell, coneguda per tots com a Basilisa per haver nascut el dia de la santa.

És l'última d'una nissaga de dones que han arribat al centenari: l'àvia, la mare i ella, les tres anomenades Vicenta. Sa mare va arribar als 104 anys, i va viure durant els segles XIX, XX i XXI. De fet, va celebrar el centenari d'una manera molt especial: al programa de Joan Monleón de la televisió valenciana, el 1997. També la seua àvia va arribar a cent anys i set mesos.

Però tampoc es queda arrere la germana de Basilisa, Lucía, que ja ha complit els 97. Sens dubte es tracta d'una família longeva, encara que els homes no han corregut la mateixa sort. Els fills ho atribueixen a la força de voluntat, la valentia i l'entrega, aptituds que asseguren, també han heretat les netes i rebesnetes.

També et pot interessar

stats