Alexander Liebreich, nou director titular de l'Orquestra de València a partir de setembre

L'actual director Ramón Tebar continuarà vinculat a la formació simfònica valenciana com a director principal associat.

Liebreich ha dirigit en diverses ocasions a l'Orquestra de València, amb èxit de públic i crítica
Liebreich ha dirigit en diverses ocasions a l'Orquestra de València, amb èxit de públic i crítica / Eva Ripoll

L’alemany Alexander Liebreich serà el director titular designat de l'Orquestra de València a partir de la temporada 2021/22, i titular i artístic les següents quatre temporades. L'actual director titular i artístic Ramón Tebar seguirà al capdavant de l'Orquestra de València fins a l'1 de setembre de 2021, moment en el qual continuarà vinculat com a director principal associat de la formació simfònica valenciana en les pròximes dos temporades.

Alexander Liebreich va nàixer a Ratisbona i va estudiar en la Hochschule für Musik und Theater de Munic i en el Mozarteum de Salzburg, i va adquirir gran part de la seua primera formació musical amb el guiatge de Michael Gielen i Nikolaus Harnoncourt.

Ha dirigit en diverses ocasions a l'Orquestra de València, amb gran èxit de públic i crítica, i ha expressat sentir-se “profundament honrat pel compromís de la ciutat de València, i la confiança de la direcció i dels excel·lents músics de l'Orquestra de València, en haver-me oferit el càrrec de director titular i artístic”. Respecte a la formació simfònica valenciana, ha afegit que “l'extensa i única trajectòria de l’Orquestra de València, que té la col·laboració d'alguns dels millors directors, com Sergiu Celibidache, Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Valery Gergiev i Rafael Frühbeck de Burgos, o solistes com Mstislav Rostropovitx, Maria João Pires, Gidon Kremer, José Iturbi, Montserrat Caballé i Waltraud Meier, ha suposat una gran fita en l'àmbit de la música clàssica en esta gran ciutat de València”.

El pròxim 30 d'abril Liebreich té previst dirigir la formació simfònica valenciana a La Llotja, amb el pianista Tomoaki Yoshida, dirigint obres de Manuel Palau, Vierne i Franck.

També et pot interessar

stats