Alegria en les societats musicals valencianes pel reconeixement com a patrimoni cultural immaterial

L'anunci l'ha fet aquest dimarts el Ministeri de Cultura, que reconeix així el seu valor cultural i educatiu.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són, des d'aquest dimarts, patrimoni cultural immaterial a Espanya / À Punt NTC

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són, des d'aquest dimarts, patrimoni cultural immaterial a Espanya. Una notícia que ha anunciat el Ministeri de Cultura i Esport, que reconeix així el seu valor cultural i educatiu, i que les societats valencianes han rebut amb molta alegria.

"Vam posar una sèrie de mesures per tal de salvaguardar el que significa el nostre col·lectiu a la Comunitat Valenciana. Un col·lectiu que és un fenomen únic al món i crec que a escala nacional pot tindre una de les xarxes de voluntaris més grans que existeixen actualment", ha confirmat Daniela González, presidenta de la Federació de Societats Musicals Valencianes, a À Punt NTC.

El reconeixement posa en valor la gran tasca social, cultural i educativa que representen aquestes associacions, més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles, i que transmeten valors com la integració i la convivència. "L'esforç, el treball en equip, la companyonia... Són tants els valors que podem posar damunt de la taula", ha afegit González.

Després d'un any en què no han pogut fer cap concert, el guardó arriba en un moment molt necessari per a les associacions. "Les societats musicals necessitaven aquesta motivació. Ens dona més força per a continuar avant", ha dit la presidenta de la Federació de Societats Musicals Valencianes.

Més de 1.000 bandes de música, 40.000 músics i milers de voluntaris ja formen part del patrimoni cultural immaterial d'Espanya i se sumen, així, a la declaració com a bé d'interés cultural immaterial concedit el 2018.

També et pot interessar

stats