Aldaia celebra el 40 aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià

Una exposició amb cartells, fotografies i llibres fa un recorregut històric per les fites més importants de la norma

Una mostra a Aldaia recorda les fites de la Llei d'ús i ensenyament del valencià / À Punt NTC

La Llei d'ús i ensenyament del valencià està d’aniversari. Enguany fa quaranta anys i l'Ajuntament d'Aldaia (Horta Sud) els ha repassat amb una exposició, on fa un recorregut històric per les fites més importants de la coneguda com “la llei d'Alacant”. “No perdem la nostra llengua, parlem-la, fem-la viva” és la reveladora reflexió que dona la benvinguda a aquesta mostra. El regidor de Cultura, Francesc Martínez, reconeix que és interessant saber de quins orígens parteix la possibilitat de poder aprendre la llengua. 

Cartells, fotografies i llibres, alguns inèdits mostren l'evolució de la llei que va suposar la recuperació de la llengua valenciana, el seu impacte en l'ús social i la introducció al sistema educatiu. “Es veu com els centres no només comencen a ensenyar el valencià com a àrea, sinó com a matèria d’ensenyament”, explica la comissària de l’exposició, Anna Marí. 

La mostra és una narració de l'esforç de totes aquelles persones que van treballar en el procés de normalització, que compleix quatre dècades amb més d'una assignatura pendent. “Cal seguir avançant en el redreçament del valencià perquè és una llengua feble, minoritzada i que pel que fa a l’ús social no ha complert en absolut els objectius que contemplava la llei”, assegura Marí. Perquè una llengua que no es parla està condemnada a morir.

També et pot interessar

stats