Alcublart o com reivindicar el món rural des d'una perspectiva inclusiva

El festival s’acosta a la seua fi amb tretze intervencions murals fetes per artistes locals i internacionals, xarrades, tallers i una fira gastronòmica

Les Alcubles tanca la primera edició d'Alcublart, un festival d'art urbà amb Bèlgica com a país convidat / À Punt NTC

El veïnat de les Alcubles (els Serrans) ha trobat una manera de reivindicar la sostenibilitat del món rural des d'una perspectiva inclusiva. A través de grans murals en carrers i places del poble es convida als visitants a reflexionar sobre el futur dels pobles d'interior.

La primera edició d'Alcublart, Festival Internacional d’Street Art, s’acosta al colofó final després d’una setmana en què s'han celebrat tallers i debats sobre sostenibilitat i una fira artesanal i gastronòmica de productes de la comarca. 

Artistes locals i altres procedents de Bèlgica, país convidat enguany, han pintat sobre sostenibilitat, tradició i gènere. Aquesta edició conclou amb tretze pintures murals amb una clara presència femenina. Darrere d'aquesta iniciativa subjau el despoblament desbocat que pateixen alguns pobles d'interior, una reivindicació del món rural, de l'important pes de les dones i una invitació a la reflexió.

Aquest dilluns, a les 18:30 hores, es donarà per finalitzada aquesta edició amb un recorregut pels murals de la mà dels artistes participants.

També et pot interessar

stats