Alcoi tanca les festes de Moros i Cristians

El dia de l'Alardo culmina amb la victòria cristiana i l'aparició del Sant Jordiet al castell.

La batalla final entre moros i cristians a les festes d'Alcoi / Imatges de dron cedides per ASG Drones

El so de les trompetes als carrers d'Alcoi (foia d'Alcoi) ha anunciat aquest dilluns l'arribada de l'ambaixador cristià, que s'endinsa en el municipi per a demanar la rendició de les tropes d'Al-Azraq. Però en entrar, es troba amb la resistència dels moros, que no volen abandonar el castell, on des d'aquest matí onejava la bandera de la mitja lluna.

Amb aquesta escenografia i tot un ambient festiu, el veïnat alcoià ha celebrat la fi de les festes de Moros i Cristians a la ciutat. Els espectadors han gaudit de la declaració de la guerra entre els dos bàndols, que s'han enfrontat en una cruenta batalla. Més de 3.200 quilos de pólvora dels trabucs que portaven vora 1.500 tiradors han inundat els racons de la ciutat, mentre els personatges es desplaçaven pel centre, reconvertit per unes hores en escenari de la conquesta. Les ambaixades i el llançament de les fletxes per part de Sant Jordiet posen el punt final a aquesta actuació.

La història, com ja sabem, està escrita. Després de viure un intens dia de les Entrades el dissabte i gaudir del Dia del Patró aquest diumenge, Alcoi finalitza les festes convertit, de nou, en terra cristiana.

També et pot interessar

stats