Alcoi celebra la romeria al santuari de la Font Roja, la primera de la desescalada

El tradicional acte en honor de la Mare de Déu dels Lliris no s'havia celebrat des del 2017 per les fortes pluges i la pandèmia

Romeria Alcoi
Eucaristia amb aforament limitat en la plaça de l'ermita / À Punt NTC

Aquest diumenge torna a Alcoi un dels seus actes més tradicionals: la romeria al santuari de la Font Roja. El pelegrinatge en honor de la patrona de la capital de l'Alcoià no se celebrava des del 2017, ja que els anys 2018 i 2019 no ho van permetre les fortes pluges i el 2020 la pandèmia.

A primera hora del matí ha eixit la romeria, que commemora la troballa en el segle XVII de la Mare de Déu dels Lliris, des de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. Al pas de la romeria pel cementeri es resarà un respons en memòria dels difunts.

Al voltant de les 10:30 hores està previst que arribe la romeria al santuari i posteriorment se celebrarà una eucaristia amb aforament limitat en la plaça de l'ermita, que estarà oberta fins a les 18 hores.

Per a complir totes les mesures de seguretat, s'ha establit un protocol amb l'ús obligatori de la mascareta. A més, no participarà la imatge de la Mare de Déu, per la qual cosa no tindrà lloc un acte de recepció.

També per a evitar aglomeracions s'ha establit un servei d'autobusos des de les 6:30 hores del matí fins a les 18:00 de la vesprada, de manera ininterrompuda, cada 20 minuts. A més, des de l'organització es recomana que es puge de manera escalonada al santuari.

La imatge de la patrona d'Alcoi va ser descoberta "esculpida als bulbs de tres lliris" el 1653 al mateix lloc on en l'actualitat es troba el santuari. No obstant això, la talla que hui es venera al temple és una rèplica de l'original, que va ser destruïda el 1936.

També et pot interessar

stats