‘Alcarràs’ i ‘Un año, una noche’ triomfen en els premis del cinema català

Les produccions acaparen, amb cinc reconeixements cadascuna d'elles, els principals guardons dels Gaudí

La cineasta Carla Simón, al centre de la imatge, en un moment de la gal·la de lliurament dels premis Gaudí
La cineasta Carla Simón, al centre de la imatge, en un moment de la gala de lliurament dels Premis Gaudí / Pau Venteo (Europa Press)

Alcarràs, la producció que firma la cineasta Carla Simón, i Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta, amb cinc guardons, i Pacifiction, amb tres reconeixements, han sigut les pel·lícules triomfadores dels XV Premis Gaudí, que s’han lliurat aquest diumenge a Barcelona, i que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques del cinema català.

En la cerimònia de lliurament també es va retre homenatge a Agustí Villaronga, cineasta que va faltar aquest mateix diumenge.

Alcarràs ha guanyat el guardó a la millor pel·lícula, a més del de direcció, guió original, direcció de producció i especial del públic. D’altra banda, Pacifiction s'ha emportat el de millor pel·lícula en llengua no catalana i els de direcció artística i fotografia.

Per últim, Un año, una noche ha aconseguit cinc premis: millor guió adaptat, música original, muntatge, so i efectes visuals.

Suro ha sigut una altra de les triomfadores de la gala amb tres guardons, els de millor direcció novella, així com el de millor actor per a Pol López i actriu protagonista per a Vicky Luengo.

El guardó per a intèrprets ha sigut per a Ángela Cervantes com a actriu secundària pel seu paper en La maternal, pel·lícula que també ha sumat el d'interpretació revelació per a Carla Quilez, i Alex Brendemühl ha aconseguit el d'actor secundari per Històries per a no contar.

Los renglones torcidos de Dios, d'Oriol Paulo, s'ha emportat els Gaudí a millor vestuari i maquillatge i perruqueria; El sostre groc, d'Isabel Coixet, el de millor documental; Cinco lobitos, de Alauda Ruiz de Azúa, el de pel·lícula europea, i Tadeo Jones 3. La tabla esmeralda, el de film d'animació.

També et pot interessar

stats