El cinema segons les directores Carla Simón i Elena López Riera

Les dues han reflexionat a València sobre les seues nominacions i la seua trajectòria

Les dues directores Carla Simón i López Riera, nominades als Goya / À Punt NTC

Les directores de cinema Elena López Riera i Carla Simón s'han ajuntat a València per a parlar del que més els agrada fer: cine. En una trobada amb públic en els cines Lys, les autores d'Alcarràs i El Agua han valorat, entre altres coses, les seues nominacions als Goya.

Les dues representen una nova generació de cineastes capaces de transformar el més íntim en universal. La seua trajectòria destaca, ja que són dues dones directores nominades als premis Goya, i no fan precisament contingut comercial. Totes dues abracen el cinema d’autor. "Ella ha llegit el meu guió moltes vegades i jo el seu" ha reconegut Simón.

López Riera ha confessat que dirigeix les pel·lícules "amb molta llibertat i inconsciència", com fa amb la pel·lícula El agua, un film en què participa À Punt, ambientada en la seua Oriola natal i en les crescudes del riu Segura. El film compta amb dues nominacions als Goya, un per a la millor direcció novell i a la millor actriu revelació.                                      

La directora d’Alcarràs, Carla Simón, aprofundeix en els problemes de l’agricultura mediterrània. Després de despenjar-se de la carrera per l'Oscar, manté onze nominacions als Goya. "Sempre que sorgeix una pel·lícula com aquesta, que no té fins comercials, sinó més aviat culturals o artístics, sempre ho celebrem, perquè és molt difícil" ha explicat la directora.

També et pot interessar

stats