Alba Reche triomfa amb Baiuca als Premis de la Música Independent

El godellà Perico Sambeat ha guanyat el premi al millor àlbum de jazz amb Roneando

Alba Reche i Baiuca
Alba Reche i Baiuca / Premis de la Música Independent

L'Auditori de Saragossa va acollir aquest dimecres a la nit la 16 edició dels Premis de la Música Independent que organitza la Unió Fonogràfica independent. L'artista il·licitana Alba Reche i el gallec Baiuca han resultat els grans guanyadors de la nit, amb tres guardons: millor cançó per "Diamante" i millor gravació electrònica i producció musical per aquest tema i "La mare".

Ambdós senzills són fruit de la primera col·laboració entre aquests artistes. "Diamante" fusiona la música tradicional gallega amb l'electrònica, fórmula de l'èxit internacional de Baiuca. "La mare", d'altra banda, és una relaxant cançó de bressol escrita per la il·licitana.

Quant a la resta de premis, l'altra victòria valenciana ha sigut la del godellà Perico Sambeat, que amb Roneando, s'ha fet amb el reconeixement de millor disc de jazz d'aquesta edició.

El sabor valencià també ha estat present a la gala amb l'actuació del trombonista valencià Tacho, autor del hit faller "Arrimaeta". El músic ha compartit escenari amb el grup català Los Manolos.

Dels 22 guardons, destaquen el de l'àlbum de l'any per a Cala Linda de Cala Vento; millor artista per a Zahara i millor artista revelació per a Valeria Castro.

També et pot interessar

stats