Alan Parks desgrana a València les claus de la novel·la policíaca d’Escòcia

És un dels mestres del gènere negre actual, que ha publicat fa poc ‘Un mayo funesto’, i participa en València Negra

L'escriptor escocés Alan Parks escriu unes notes durant l'entrevista que ha concedit a À Punt / À Punt NTC

Un dels mestres de la novel·la negra actual, l’escocés Alan Parks, i autor de la sèrie del detectiu Harry McCoy i de novel·les com Fills del febrer, és un dels autors convidats en la dotzena edició de València Negra, el festival que València dedica a este gènere literari.

La literatura sempre ens permet conéixer altres mons, en el cas de les novel·les d'Alan Parks, el Glasgow dels anys setanta. “Era una època de molts canvis a Glasgow, hi havia moltes oportunitats per a bons i roïns”, admetia Alan Parks en una entrevista en À Punt.

Gener de Sang va ser el primer llibre de la sèrie policíaca protagonitzada per l'agent Harry McCoy. Després, l’han seguit uns quants fins a arribar al més recent, Un mayo funesto. Ara, el Glasgow del 1974 torna a ser l'escenari per a este mestre del Tartan Noir, el gènere de novel·la policíaca particular d’Escòcia.

Tot i la mestria que té, creu que per a fer una novel·la negra sols calen uns ingredients que qualifica de “simples”. “Cal aconseguir com a autor que el lector vulga continuar llegint”, assegura. En les seues pàgines sempre hi ha temes recurrents, i entre els més habituals trobem la religió, la política i el terrorisme. 

També et pot interessar

stats