Alacant tria les belleses del foc 2023

Aquest divendres i dissabte se celebren les gales per a escollir les màximes representants les Fogueres de Sant Joan

Este cap de setmana sabrem qui són les belleses del foc
Este cap de setmana sabrem qui són les belleses del foc / À Punt

La capital de l’Alacantí es vesteix de festa aquest cap de setmana per als dos dels actes clau de les Fogueres de Sant Joan: els festivals d’elecció de les belleses del foc, les màximes representant de les festes. 

Aquest divendres 11 i dissabte 12 de novembre a les 20:30 hores, a la plaça de bous d’Alacant s’escolliran la bellesa del foc infantil i la bellesa del foc, respectivament, en la que serà la primera elecció que se celebra amb normalitat des de 2019, tal com va explicar la presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, en roda de premsa. La responsable ha destacat la importància de tornar a tindre unes eleccions amb normalitat, sense mascaretes, sense distància de seguretat i de nou amb coreografies a l’escenari. 

Les noves mesures interposades pels mitjans tècnics i la normativa de seguretat han obligat a modificar l’escenari dels festivals, va indicar Martín-Zarco. Entre els canvis més destacables està la incorporació d’una teulada que, en cas de pluja —com va ocórrer durant el festival de 2019—, protegirà els mitjans tècnics. Un canvi que, a més, fa que es guanyen metres útils, però també que es perda visibilitat. Per tant, l’aforament s’ha reduït en 800 llocs i se situa en 5.900. Una altra novetat és que tots els seients estan numerats. 

Ambdues eleccions es podran veure en directe a través del web d'À Punt Mèdia i en diferit en la televisió. Aquest divendres, 11 de novembre, es podrà seguir en directe la gala de la bellesa del foc infantil a partir de les 20:30 hores per streaming a través del web d’À Punt Mèdia i dissabte, en diferit, a partir de les 11 hores del matí per la televisió fins a les 13:00 hores. Pel que fa a l’elecció de la bellesa del foc, es podrà seguir el dissabte 12 a partir de les 20:30 hores per streaming i s’emetrà per la televisió diumenge al matí, en diferit a partir de les 11:00 a les 13:00 hores.

La nit alacantina protagonitza els festivals

Enguany la nit alacantina és el fil conductor dels dos festivals, per això el decorat —realitzat per l’artista foguerer José Gómez Fonseca— és el mateix per a les dues gales.

Per a l’elecció de la bellesa del foc infantil s’ha escollit el lema “Tres desitjos” i narra un conte que tracta sobre una xiqueta que en ficar-se al llit li dona la bona nit a una estrela. Aquesta, agraïda, decideix concedir-li tres desitjos que es corresponen amb les tres parts de l'elecció.

En el primer desig es donaran a conéixer les candidates infantils amb el seu vestit de gala, mentre que el segon donarà pas al comiat de la bellesa del foc infantil 2022 i les seues dames d’honor i als estendards de les Fogueres. En el tercer desig, apareixeran de nou a les candidates, però amb el seu vestit de núvia alacantina i s’elegirà la nova bellesa del foc infantil.

Els encarregats de presentar l'acte seran Telma Jiménez Molina de la foguera Ciutat d'Assís i Sergio Campos Buades de la foguera Sant Ferran. Les coreografies seran executades per 125 xiquets i xiquetes de la festa, i el vestuari ha sigut confeccionat per un grup de treball, format per foguerers de nombroses comissions de fogueres.

El festival adult té per lema “Bona nit, Alacant!” —és una de les frases que més caracteritza als foguerers i barraquers— i es desenvoluparà al voltant de la nit alacantina.

El festival consta de tres blocs: La pandèmia, Alacant de nit i La Nit del Foc. “La pandèmia tracta aquells dies més foscos i als quals no volem tornar”, segons Manuel Mira, delegat artístic de la Federació de Fogueres. En aquesta part desfilaran les candidates amb el seu vestit de gala. La segona part, Alacant de nit, mostrarà que, a més de ser una ciutat de llum, també és una ciutat on es viu de nit, i donarà pas al comiat de la bellesa del foc i de les seues dames d’honor i a l'entrada dels estendards. En la part final, La Nit del Foc, es mostraran imatges i vídeos de diferents cremaes de fogueres emblemàtiques, unint a tot el públic com si es tractara d'un 24 de juny. En aquest últim bloc es coneixerà la que serà la bellesa del foc 2023.

Per primera vegada, aquest festival no comptarà amb presentadors sobre l'escenari. En el seu lloc, hi haurà dues veus en off que corresponen a Arena García Fernández, de la foguera La Ceràmica, i Mario Gónzalez Diaz, assessor de presidència de la Federació de Fogueres. Les coreografies seran executades per cent foguerers i barraquers. El vestuari ha sigut confeccionat per un grup de treball, format per foguerers de nombroses comissions.

També et pot interessar

stats