Alacant reconeix en una exposició dotze dones pioneres de la ciutat

Periodistes, mestres, emprenedores, referents de l’associacionisme, esportistes... Dones amb una gran trajectòria que l’Ajuntament vol valorar i donar a conéixer

Alacant reconeix en una exposició dotze dones pioneres de la ciutat / À Punt NTC

La ciutat d'Alacant ret homenatge a dotze dones emblemàtiques i pioneres de la província amb una exposició, inaugurada aquest dimecres per l'alcalde, Luis Barcala, a l'edifici Porta Ferrissa, que consta de dotze panells, cadascun dels quals està dedicat a una de les dones i inclou una xicoteta biografia i una selecció de fotografies. La mostra estarà fins al 13 de gener i reconeix "la trajectòria i l'aportació de dotze pioneres en el món del comerç, la docència, el periodisme, la política, l'esport, l'associacionisme i el turisme alacantins", ha explicat el consistori.

Ana Ballenilla, primera diputada nacional provincial; Alexandrina Candela, fundadora de l'Orxateria Blava; Andrea Piñero, jugadora del primer equip femení de l'Hèrcules, i Marisa Sempere, impulsora del turisme de congressos a Alacant són algunes d'aquestes dones. Una altra és Reme Vélez, que ha plasmat el món de les Fogueres sempre darrere d'una càmera com a fotògrafa oficial de la festa alacantina. I Conxita Molina, mestra, dramaturga i reportera gràfica, que ja no està entre nosaltres. Però la seua filla, Vero Cerdán, ha assegurat a À Punt que seria molt feliç amb aquest reconeixement a seua tasca dins del món del teatre, “sobretot tractant-se d’una dona”.

També homenatgen a Pilar Pirula Arderius, com bé ha explicat ella mateixa a À Punt per ser la primera periodista de la província d'Alacant. Maruja Pastor està present igualment en aquesta exposició per ser pedagoga i directora de l’escola de Magisteri. Afirma que està molt contenta, encara que es qüestiona si es mereix el reconeixement.

Amb aquesta exposició, l’Ajuntament d’Alacant reconeix la seua trajectòria i valora tot el que han fet com a pioneres en els camps respectius ja que, com explica la regidora d’Igualtat, present en la inauguració de la mostra, són dones que formen part de la història d'Alacant, que han fet molt per aquesta ciutat i per obrir camí a altres dones.

"La majoria són conegudes en els àmbits en què van destacar, però la societat en general desconeix la seua trajectòria i aportacions", ha indicat l'edil, que ha insistit a voler traure-les de l'anonimat, valorar les aportacions que han fet i donar visibilitat al que han assolit en matèria d'Igualtat.

Com a complement de l'exposició, la Regidoria ha editat un calendari en què cada mes està protagonitzat per una d'aquestes dones alacantines i, una vegada que acabe l'exposició a Porta Ferrissa, està previst que es desplace per centres educatius del municipi.

També et pot interessar

stats