Alacant inaugura el betlem gegant amb l'estrena de la simfonia 'Santa Claus'

L'objectiu de l'alcalde, Luis Barcala, és convertir la ciutat en la capital de les festes de Nadal

Inauguració del betlem gegant d'Alacant
Inauguració del betlem gegant d'Alacant / Europa Press

El betlem gegant d'Alacant ha estrenat la simfonia Santa Claus, original de Ferrer Ferran, durant l'acte d'inauguració, i ha oferit una imatge inèdita a la plaça de l'Ajuntament.

Les enormes figures de Maria, sant Josep i el xiquet Jesús ja van formar part del pesebre gegant quan es va muntar per primera vegada en aquest enclavament, en 2020. Enguany, les dels Reis Mags han estrenat ubicació enfront de l'Ajuntament d'Alacant.

"És un regal que ens fem els alacantins i que oferim als qui ens visiten en aquestes dates. Ens tracem l'objectiu de convertir Alacant en la capital de les festes de Nadal, i estem en el camí d'aconseguir-ho", va manifestar l'alcalde, Luis Barcala. A la inauguració van assistir la regidora de Festes, Cristina Cutanda, integrants de la corporació municipal i representants de la societat civil i de les festes de la ciutat.

Després de la intervenció del primer edil, es va il·luminar el pesebre del llibre Guinness dels rècords, en "un moment absolutament màgic i que ha deixat escapar el xiquet que cadascun de nosaltres portem dins". Prop d'un miler de persones van assistir a l'acte, segons detalla el consistori.

L'Agrupació Musical de la Societat Cultural Esportiva Carolines, dirigida per Pablo Olivas, va posar la música en l'acte inaugural. El van acompanyar les veus de la coral Alacant, dirigida per Ramón Ismael Jover.

En l'acte va sonar la fanfàrria nadalenca El reno mágico de Navidad, al costat de l'estrena de la fantasia simfònica per a narrador i orquestra Santa Claus i la nadala Vive la Navidad, amb al·lusions a la ciutat d'Alacant, original de la cantautora alacantina Inés Domínguez.

El pesebre monumental Sagrada Família, que des de 2020 figura en el llibre Guinness dels rècords, es va situar en el seu primer any a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant. L'any següent va ser traslladat a l'Esplanada d'Espanya, on en 2022 es van afegir les figures de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Aquestes són les mesures: sant Josep, 17 metres; verge Maria, 10 metres; xiquet Jesús, 3,25 metres; Melcior, 11 metres; Gaspar, 15,6 metres; Baltasar, 16 metres. L'encarregat de construir totes les figures va ser l'artista alacantí José Manuel García Esquiva, Pachi.

També et pot interessar

stats