Alacant Gastronòmica servirà la millor croqueta de la ciutat i la Tapa Confrare del 2025

Hi participaran més de 130 xefs amb estreles Michelin i sols Repsol i hi ha programades més de trenta activitats gratuïtes

Imatge d'arxiu d'Alacant Gastronòmica
Imatge d'arxiu d'Alacant Gastronòmica / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha presentat este divendres el programa d'activitats, classes magistrals, espectacles de cuina en directe, tastos i novetats de la setena edició d'Alacant Gastronòmica, la fira que lluïx un nou estand institucional amb la imatge d'Alacant Capital Espanyola de la Gastronomia.

La cita és del 3 al 6 d'octubre als pavellons de Fira Alacant, situats a Elx (Baix Vinalopó), i està previst que es cuine en directe la millor croqueta de la ciutat i la Tapa Confrare 2025, totes dues elegides per votació popular.

El certamen compta amb 130 xefs amb estreles Michelin i sols Repsol, i hi ha previstes més de trenta activitats gratuïtes, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

La regidora d'Hostaleria i Comerç, Lidia López, ha explicat que en esta edició "es donarà a conéixer" la gastronomia d'Alacant "de la mà del talent dels cuiners i restaurants de primera categoria" de la ciutat.

"Tindrem una mostra variada de show cooking d'arrossos, fideuà, gaspatxo mariner i moltes masterclass per a promocionar el producte local, així com tastos i activitats per als més xicotets, i podrem degustar la millor croqueta i Tapa Confrare del 2025", ha apuntat.

Capital Espanyola de la Gastronomia

En esta edició, Alacant s'estrena com a Capital Espanyola de la Gastronomia i, per tant, com a "focus en l’àmbit nacional de la gastronomia", per la qual cosa s'ha preparat "un ampli espai de 120 metres, que estarà situat al pavelló dos i tindrà la imatge de la capitalitat".

L'estand és interactiu i integra activitats i esdeveniments en pantalles per a retransmetre els sis espectacles de cuina en directe i nou classes magistrals a càrrec dels ponents per a promocionar tastos de productes locals, xefs i activitats.

"Durant quatre dies podrem gaudir de l'excel·lència de la nostra cuina d'Alacant, que ens posiciona com una destinació gastronòmica internacional gràcies al talent dels professionals i restaurants i la qualitat dels productes locals de proximitat de la nostra terra", ha apuntat López.

També et pot interessar

stats