Alacant aspira a acollir part de la col·lecció Thyssen de manera permanent

Si es tanca l’acord entre la Diputació d'Alacant i el museu, les peces artístiques arribaran l’any que bé 

Diversos visitants observen les obres d'una de les sales del Museu Thyssen de Madrid, en una imatge d'arxiu
Diversos visitants observen les obres d'una de les sales del Museu Thyssen de Madrid, en una imatge d'arxiu

Algunes de les peces artístiques de la col·lecció Thyssen es quedaran de manera permanent a Alacant si prosperen les negociacions que manté la Diputació amb aquesta família. El president de la institució provincial, Carlos Mazón, i la diputada de Cultura, Julia Parra, han confirmat les converses perquè part del patrimoni artístic d'aquest museu es puga quedar a Alacant. Si les dues parts tanquen l’acord, les obres d’art d’aquesta emblemàtica col·lecció podrien estar a la capital alacantina l’any que ve, coincidint amb el segon centenari de la corporació provincial. 

Ni Mazón ni Parra han donat detalls d’aquest projecte, no han concretat la ubicació ni les peces artístiques que es quedarien a la Comunitat Valenciana. No obstant això, sembla que la col·lecció se situarà en un edifici d'alt valor arquitectònic d’Alacant o d'alguna altra localitat de les comarques meridionals. 

La diputada Parra, a pesar de no haver garantit expressament que es durà a terme el projecte, sí que ha assegurat que "hi ha un gran interés per les dues parts a fer els passos necessaris perquè [la col·lecció permanent d'Alacant] siga una realitat com més prompte millor".

De fet, la responsable de Cultura de la diputació ha afirmat que cap altra ciutat competeix amb Alacant per aquest projecte i Mazón ha indicat que les converses “porten un camí immillorable". 

En aquest sentit, la diputada de Cultura ha apuntat que la baronessa Carmen Thyssen coneix la província i en tot moment "ha mostrat el seu gust i interés per Alacant". Per la seua banda, el president de la corporació provincial ha deixat clar que la col·lecció que el Thyssen pretén exposar a Alacant tindria un caràcter "permanent", la qual cosa pot convertir-se en un atractiu turístic més, que aporta posicionament cultural i dona "força" a la imatge de la província.

Com han admés els dos representants públics, l’espai museístic que acollirà les obres d’art serà "diferent" del Thyssen de Màlaga perquè serà "molt més modern i amb un tint tecnològic, de digitalització i amb interactivitat".

Les primeres peces, el 2022

Després de sis mesos de negociacions tant amb la baronessa Thyssen, amb qui s’han reunit tres vegades, com amb la direcció del seu museu a Madrid, la diputació intentarà "acabar de lligar" aquest projecte durant 2021 perquè les primeres peces arriben a Alacant abans que acabe el 2022.

Si finalment es tanca un acord per a portar part de la col·lecció Thyssen a Alacant, i mentre s’adequa la seu que les acollirà, les primeres peces artístiques arribaran l'any que ve al Mubag, el museu de Belles Arts Gravina, on es mostrarien en una exposició temporal fins que estiguera enllestida la seu definitiva.

També et pot interessar

stats