El Museu d'Art Contemporani d'Alacant rep la donació de 291 obres de 155 artistes internacionals

La col·lecció de peces, propietat de Michael Jenkins i Javier Romero, està valorada en més de dos milions d'euros.

Imatge d'arxiu d'una exposició al MACA
Imatge d'arxiu d'una exposició al MACA / Europa Press

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) ha rebut la donació de la col·lecció d'obres d'art propietat de Michael Jenkins i Javier Romero, composta per un total de 291 peces corresponents a 155 artistes internacionals, valorades en 2.028.770 euros, per a la seua custòdia, conservació, investigació i exhibició.

La col·lecció consta d'obres de diversos artistes contemporanis tant nacionals com Teresa Lacenta, l'alacantí Aurelio Ayela o Olga Diego, com internacionals, amb els nord-americans Leonardo Drew, Kara Walker, Tony Feher, Jeff Gibson i Corita Kent, el veneçolà Arturo Herrera, el canadenc Tony Gray, el brasiler Vik Muniz, l'alemanya Janaina Tschape, l'italià Massimo Pisani, la britànica Amalia Pica, el suec Claes Oldemburg o el japonés Takashi Murakami, entre altres.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha manifestat la seua "satisfacció" per poder comptar amb aquesta "magnífica" col·lecció d'obres d'artistes contemporanis nacionals i internacionals "de la qual els alacantins i tots els que visiten la ciutat podran gaudir en les galeries del MACA".

Es tracta fonamentalment de pintures, il·lustracions o fotografies, encara que també inclou obres escultòriques i collages realitzats amb diferents materials d'artistes d'avantguarda "les obres dels quals s'han exposat pels cinc continents", ha afegit l'edil.

L'acceptació de la donació l'aprovarà aquest dimarts la junta de govern municipal. Antonio Manresa ha indicat també que la setmana passada el govern municipal va aprovar acceptar altres huit obres donades al MACA de dues artistes espanyoles per a incrementar els fons de l'Ajuntament.

Es tracta de dues obres de la pintora toledana Amalia Avia, dos aiguaforts propietat de la crítica i gestora cultural Isabel Tejeda Martín i sis obres en què es combinen tintes, grafit i aquarel·la sobre paper de l'artista alacantina Olga Diego Freises.

També et pot interessar

stats