Aina Fullana, en valencià, i Irene Rodrigo, en castellà, guanyen els premis de narrativa jove Alfons el Magnànim

La institució fa públics aquest dijous els guanyadors de l'edició 2021 dels Premis València i Premis València Nova

Foto dels premiats en l'edició 2020 d'aquestos guardons
Foto dels premiats en l'edició 2020 d'aquests guardons / Institució Alfons el Magnànim

Irene Rodrigo, divulgadora literària i presentadora de l'espai Una habitació pròpia en la televisió i ràdio d'À Punt ha guanyat aquest dijous el premi Premi València Nova de narrativa jove en castellà. Així ho ha comunicat la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació aquest matí en roda de premsa.

Rodrigo ha aconseguit el guardó per unanimitat. El jurat, format per César Pérez Gellida, Eva Olaya Martín, Lorena Franco i Toni Hill, ha destacat "el talent literari de l’autora". L'obra, anomenada Tres lunas llenas, connecta amb les inquietuds d’una generació femenina mitjançant un llenguatge evocador.

En fer-se pública la notícia, Rodrigo ha agraït en Twitter les nombroses felicitacions que ha rebut.

S'han presentat als guardons 553 obres, la segona data de participació més alta en la història dels premis. I quatre categories han quedat desertes en aquesta edició.

Pel que fa a la resta de premiats, Aina Fullana Llull ha guanyat el Premi València de narrativa en valencià; Francisco Caro Sierra i Álvaro Carbonell Cerdà han guanyat en les modalitats de poesia en castellà; Joan Mahiques Climent s’alça amb el guardó de poesia en valencià. En les categories d’assaig, Cándido Polo Griñán ha aconseguit el Premi València i el guanyador en la categoria de novel·la gràfica ha estat Lluc Silvestre Gili.

També et pot interessar

stats