'Adita', el llibre que recapta fons per a les persones amb síndrome de Down

L'autora, Nuria Espert, ha creat aquest llibre basat en les seues experiències amb Guillem, el seu alumne amb síndrome de Down

Adita, el llibre infantil que posa el focus en les dificultats d'aprenentatge / À Punt NTC

Adita és una bruixeta pèl-roja i alegre. Ha provat tots els remeis: caminar amb les mans, fer tombarelles, saltar a peu coix pessigant el seu nas... però res ha tingut resultat, aprendre li costa més que als seus companys.

Amb la història d'Adita, l'escriptora d'Ontinyent Nuria Espert Más, ha plasmat les vivències d'una xiqueta amb dificultats d'aprenentatge que estan inspirades directament en l'estreta relació que la uneix amb el seu exalumne Guillem, un xiquet amb síndrome de Down.

Després de nou anys junts, des d'infantil fins a sisé de primària, Nuria estava trista per haver-se d'acomiadar de Guillem, que acabava l'escola. En aquell moment, l'escriptora es va trobar amb les il·lustracions d'Elena Gromaz a les xarxes socials amb el dibuix d'Adita, fent una crida a una col·laboració per a donar-li una història.

Va ser aleshores quan Nuria va tindre la idea d'ajuntar les il·lustracions d'Elena amb un conte en el qual es poguera visibilitzar a tots els xiquets i xiquetes que s'enfronten a problemes d'aprenentatge i que necessiten tindre una educació adaptada a les seues circumstàncies.

Leo i Adita, personatges del conte
Leo i Adita, personatges del conte / Elena Gromaz

"El suport de la família i l'esforç dels docents és molt important perquè els menuts puguen avançar en la seua educació escolar", explica Nuria. En el cas concret de la síndrome de Down, "aquesta compta, a més, amb diferents graus i cal adaptar l'ensenyament a cada persona", un treball que cal enfortir de cara a dur-lo a la pràctica.

Per la seua part Isa, la mare de Guillem, no podria estar més agraïda per l'estreta relació que uneix el seu fill amb Nuria, i per haver reflectit en el llibre d'una manera divertida i propera els reptes als quals s'enfronta la gent amb síndrome de Down.

Per aquesta raó, i tal com ha fet amb altres dels seus contes publicats, Nuria destinarà tots els beneficis que es recapten de la venda del llibre a associacions sense ànim de lucre, en aquest cas a Downval Treballant Junts, l'associació de síndrome de Down de València.

També et pot interessar

stats