Adeu a l’artista Betty Davis, pionera del funk

Va ser precursora en la fusió del soul, el jazz i el rhythm-and-blues i les seues lletres, carregades d’alliberament sexual, van obrir camí a Madonna o Prince

Portada d'un dels discos que va publicar l'artista nord-americana que ha faltat aquest dimecres
Portada d'un dels discos que va publicar l'artista nord-americana que ha faltat aquest dimecres / À Punt NTC

L'estrela del funk Betty Davis, que va estar casada amb la llegenda del jazz Miles Davis, ha mort aquest dimecres als 77 anys a Pennsilvània, als Estats Units, per causes naturals, segons informa la revista Rolling Stone. Serà recordada per la seua combinació d’estils, com ara el soul, el jazz i el rhythm-and-blues, però també per obrir camí a artistes que després van fer de l’alliberament sexual el tema de les seues lletres.

Connie Portis, una amiga pròxima de l'artista, va confirmar la defunció en un missatge en el qual va destacar la "influència" que va tindre Betty Davis en la música, així com la seua "personalitat audaç, bella i descarada".

Nascuda el 1945 a Carolina del Nord amb el nom de Betty Mabry, va ser model, cantant i compositora, i és reconeguda com una de les veus pioneres i més influents de la música funk, que va fusionar ritmes de soul, jazz i rhythm-and-blues.

La seua producció artística es va concentrar entre la dècada de 1960 i la de 1970, quan va destacar com una de les protagonistes de l'escena musical de Nova York, amb senzills com Get ready for Betty.

Va espentar el trompetista Miles Davis cap al rock

El 1968, es va convertir en la segona esposa de Miles Davis (1926-1991) i, encara que el matrimoni només va durar un any, se li atribueix la introducció del famós trompetista de jazz al món del rock, com recorda Rolling Stone.

El mateix mitjà afirma que els seus àlbums de funk no es van convertir en cap èxit comercial, però les seues lletres carregades d'alliberament sexual, com Shut off the light i If I’m in luck I might get picked up, van obrir el camí per a artistes com Prince o Madonna.

Betty Davis va deixar abruptament la música a finals dels 70, i es va mantindre retirada de la indústria fins que el 2019 va traure una nova cançó, titulada A little bit hot tonight.

També et pot interessar

stats