Cinc anys sense Prince

El recordem amb la seua actuació a València el 1990

Concert de Prince a l'estadi del València CF, el 24 de juliol de 1990, durant la gira 'Nude Tour'
21 d'abril 2021 - 10:53

Als 57 anys, ens deixava una de les icones, que passava a la història amb cançons com "Purple Rain", "Kiss" o "1999". Prince Rogers Nelson, més conegut com a Prince, va morir el 21 d'abril de 2016, ara fa cinc anys. La seua repentina mort, a causa d'una sobredosi de fentanil, va commocionar el món de la música. En vida va vendre més de 150 milions de discos en tot el món i després de mort, l'entitat que gestiona el seu patrimoni ha continuat publicant música que l'artista tenia guardada, com l'àlbum Originals el juny de 2019 o Welcome 2 America, grabat el 2010 i que es llançarà el pròxim 30 de juliol.

La música de Prince va integrar infinitat de gèneres, entre els quals destaquen el funk, el R&B, el new wave, el soul, el blues, el rock i fins i tot el jazz. És considerat un dels artistes més exitosos de la història, ja que al llarg de la seua carrera musical va guanyar set premis Grammy, un American Music Award, un Globus d'Or i un premi Oscar per la banda sonora de la pel·lícula Purple Rain.

Prince visita València

En el cinqué aniversari de la seua mort, rememorem el dia que Prince va visitar la nostra terra. Era el 24 de juliol de 1990 i la ciutat de València era una de les parades del Nude Tour. L'escenari triat va ser l'estadi del València CF, en aquell moment anomenat encara Luis Casanova. El cantant de Minneapolis va oferir un espectacle de més de dues hores amb vora 30.000 assistents.

També et pot interessar

stats