À Punt i 'Las Provincias' lliuren el premi a millor curt berlanguià

La segona edició del concurs À100 organitzat per Las Provincias i À Punt donara a conéixer aquest dijous el guanyador en un acte celebrat als cinemes Lys

Primera edició dels premis À100
Primera edició dels premis À100

Amb motiu del centenari del naixement del director valencià Luis García Berlanga, celebrat l'any passat, Las Provincias i À Punt van organitzar el concurs À100. Es tracta del certamen de curtmetratges amb un toc berlanguiano –terme que la RAE va encunyar per a referir-se a aquells trets característics que tenien les pel·lícules del realitzador– per a donar a conéixer a una nova generació de cineastes de la Comunitat Valenciana.

El certamen, després de l'èxit de l'any anterior, ha arribat ara a la seua segona edició. Aquest dijous, als cinemes Lys de València es coneixerà el curt guanyador, que rebrà un premi de 1.500 euros. Un jurat professional és l'encarregat de triar el vencedor del concurs en un acte que començarà a les 19 hores. Però, a més, també es donarà a conéixer el curtmetratge més votat pel públic i al realitzador del qual se li atorgarà un diploma acreditatiu.

En aquesta edició s'han presentat més d'una trentena de treballs, de temàtiques diferents i formats molt singulars. D'ells, els experts han seleccionat una desena. Els triats han sigut Amor en pla general, de David Sendín Lloreda; Carn de reality, de Bruno Tamarit; El difunt, de Manuel Collado; El pisito, de Luis Noguerón Martínez; Eres un quadre, de María Barrachina; Estació fantasma (2a part), de Sara Serrano Latorre; Fals diagnòstic, de Lledó Pérez; Idiosincràsia, de Pablo Tarín; Patrimoni nacional, d'Iván Martínez Camacho; i Quin vols hui, de Diego Márquez.

En l'acte de lliurament de guardons de demà es coneixerà el vencedor. Però abans, es projectaran els deu audiovisuals que van quedar com a finalistes. En aquest sentit, l'acte comptarà amb un padrí d'excepció: el realitzador alacantí Adán Aliaga. L'últim treball d'Aliaga, el curtmetratge La gàbia, està nominat en la categoria de millor curtmetratge documental en els Premis Goya, els guardons del cinema espanyol que el pròxim 11 de febrer s'entregaran a Màlaga.

Abans del lliurament de premis es projectarà el curt d'Aliaga i el director compartirà alguns dels seus consells amb els participants. Per a assistir a l'acte cal enviar un correu prèviament a l'adreça organizacion.eventos@lasprovincias.es.

En la primera edició, el curtmetratge vencedor va ser el presentat per Lucía Casañ Rodríguez sota el títol Hey, hey, dis-m'ho per la seua qualitat tècnica i, sobretot, per mantindre l'esperit del cinema de Berlanga. El jurat va atorgar també un esment especial a l'obra Xapa i pintura, de Claudia Escrig. El premi del públic se'l va emportar La vida és bonica d'Alberto Calvet.

També et pot interessar

stats