Més de 50 cinemes de la Comunitat Valenciana ofereixen sessions per dos euros

La mesura, impulsada pel govern espanyol, permetrà als majors de 65 anys veure, per 2 euros, una projecció un dia a la setmana

Cinema Sènior
Una sala d'un multicines / Europa Press

Aquest dimarts comença Cinema Sènior, una iniciativa que té com a objectiu fomentar la tornada a les sales de cine de la població de 65 anys o més, el grup d'edat que més està tardant a reprendre els hàbits d'assistència al cinema previs a la pandèmia.

Al programa s'han acollit un total de 55 sales de la Comunitat Valenciana. Per províncies, a Alacant s'hi han incorporat 23 sales; a Castelló, 3; i, a València, un total de 29.

La mesura, aprovada pel Consell de Ministres el 13 de juny, permetrà que les persones de 65 anys o més puguen accedir al cine per 2 euros un dia a la setmana, preferiblement els dimarts o un altre dia en el cas de les sales que només obrin durant el cap de setmana o que tanquen els dimarts.

Les entrades només es podran expedir en les taquilles de les sales, amb la identificació prèvia de la persona i l'acreditació de l'edat.

Cal assenyalar les notables diferències que encara s'observen en l'assistència al cinema entre franges d'edat: si vora la meitat dels joves de 20 a 24 anys va acudir almenys una vegada a l'any al cinema entre 2021 i 2022, aquest percentatge cau fins al 6% en la població més major. Tot i els repunts experimentats el 2022, el sector encara registra aproximadament un 40% menys d'espectadors en relació amb la mitjana dels anys 2017 al 2019. En el programa Cinema sènior es destinaran deu milions d'euros.

També et pot interessar

stats