Més de 40.000 persones participen en la romeria de les Festes del Pilar, a Benejússer

És la celebració més multitudinària d’Espanya en honor a la patrona, després de la de Saragossa

Imatge de la Mare de Déu a la romeria de les festes del Pilar de Benejússer / À Punt NTC

Més de 40.000 persones han assistit aquest dimecres, procedents de diversos punts del Baix Segura, a la romeria de la Mare de Déu del Pilar a Benejússer. La romeria ha arrancat de les portes de l’església del Roser, on un grup de romeus i romeves la transporten a coll des del centre de la població fins a l’esplanada del santuari, on amb repic de campanes fan la missa que li ret homenatge. 

Aquesta romeria torna després de la pandèmia. És la festa gran del municipi, un dels actes centrals. “Teníem moltes ganes de tornar amb totes les activitats i altres noves que esperem que puguen gaudir-les tots i totes”, ha assenyalat la regidora de Festes i alcaldessa, Rosa García. És la celebració més multitudinària d’Espanya en honor a la patrona, després de la de Saragossa.

Una tradició de més de 83 anys

Les festes de la Mare de Déu del Pilar de Benejússer es remunten a fa 83 anys, i des de fa 12 estan considerades d’interés turístic provincial. 

La música, al ritme de jotes i castanyoles, i el ball s’han apoderat aquest dimecres dels romeus i romeves per a festejar el primer Festival Nacional de Folklore, a l’esplanada del municipi, on han participat, a més, dues agrupacions, una d’Albacete i una altra que ha arribat de Múrcia. La jornada ha conclòs amb dinar i fira, amb què els festers reprenen forces. 

També et pot interessar

stats