El 2021 veurem tres falles municipals a la plaça de l'Ajuntament de València

El artistes fallers Ceballos i Sanabria fusionaran la falla infantil del 2020 amb la del 2021.

El artistes fallers Ceballos i Sanabria fusionaran la falla infantil del 2020 amb la del 2021

València tindrà tres falles municipals el 2021: dos falles d’infantils, dels artistes Ceballos i Sanabria, i la falla gran d'Alejandro Santaeulèlia i l'artista urbà Dulk. Les propostes del 2021 s'han presentat al complex esportiu de la Petxina de València amb presència dels artistes fallers, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, les falleres majors de València 2020 i les seues Corts d'Honor.

En el cas de la falla municipal infantil, els artistes fallers José Luis Ceballos i Paco Sanabria plantaran, per primera vegada en la història, dos falles juntes: la que no van plantar en el 2020 a causa de la pandèmia i tenen acabada al taller de Sant Isidre i la proposta amb què van convéncer el jurat fa ara un mes. Sota el lema “Saps qui soc, també?”, la falla infantil 2021 serà una evolució de la del 2020 i aportarà nous personatges il·lustres valencians com Marià Benlliure, el pare Jofré o Blasco Ibáñez. Seran més de 30 ninots que se sumaran a tots els que estaven a la falla del 2020 com Joan Monleón, Rosita Amores o Berlanga.

A més, aquesta falla permetrà a menuts i menudes seguir coneixent espais de la ciutat de València d'una manera didàctica. En este cas, en el 2021, una de les localitzacions que es reproduiran serà el palau de Ripalda.

La falla gran del 2021 la faran l'artista faller Alejandro Santaeulàlia i l'artista urbà Antonio Segura, Dulk. Porta el lema “Protegix allò que estimes”, que “està basat en un missatge d'auxili planetari que va llançar l'investigador Jacques Cousteau sobre el deteriorament del planeta”, ha afirmat Dulk a À Punt Notícies. L'esbós gira sobre l'ecologia, la defensa del planeta i el respecte dels hàbitats naturals. La figura més important és un os gegant, fet de vareta, que està descongelant-se i que vol transmetre el missatge que estem destruint la nostra pròpia casa.

Respecte a la falla de la meditadora, que encara conserva el cap i alguns ninots a la Marina de València, el regidor Carlos Galiana ha afirmat durant la presentació de projectes que parlarà amb els artistes de la falla municipal 2020 per a proposar-los cremar-la l'últim cap de setmana de febrer i que siga un símbol de tancament de les falles 2020.

També et pot interessar

stats