Més de 200 cantants interpreten alguns dels cors més famosos de la història de l’òpera

El Palau de la Música de València acull un concert històric pel nombre d’intèrprets i el tipus de repertori.

El Palau de la Música de València ha acollit un concert històric pel nombre d’intèrprets i el tipus de repertori.
El Palau de la Música de València ha acollit un concert històric pel nombre d’intèrprets i el tipus de repertori.

Aida, Carmen, Madame Butterfly o el Príncep Ígor. Alguns dels cors més coneguts de la història de l’òpera han ressonat com mai al Palau de la Música de València, en les veus de més de 200 cantants. 

Es tracta d’un concert participatiu en què els membres de cinc agrupacions corals amateurs de la ciutat, i altres aficionats a la música han tingut l'ocasió d'unir-se a la Coral Catedralícia i a l’orquestra de València per a interpretar un recull de peces seleccionades entre les favorites del repertori operístic universal.

Durant els assajos, que s’han prolongat durant més de dos mesos, els cantants han tingut l’oportunitat de conéixer i aprendre les peces, de la mà d’importants musicòlegs i intèrprets. S’ha treballat exhaustivament per a aproximar-se al mètode de preparació que adopten els músics professionals quan s'enfronten a les obres dels grans compositors.  

En el concert, el Cor Alameda, el Cor de Cambra de València, el Cor Universitari Sant Yago, l’Orfeón Manuel Palau, Scholapiarum Cantores i la resta de l’elenc, han sigut dirigits pel mestre Daniel Gil de Tejada, que va estudiar piano i direcció coral al Conservatori Superior Joaquim Rodrigo de València.  Després d’haver estat completant la seua formació i consolidant la seua carrera al Regne Unit, Itàlia i Romania, ha debutat amb aquest concert a la seua ciutat natal. 

La sessió Grans Cors d’Òpera celebrada al Palau de la Música forma part d’un projecte pedagògic i musical que l’obra social de La Caixa porta a terme des de 1995 en moltes ciutats espanyoles. Des d’aleshores hi han participat més de  51.000 cantants i  457.000 persones han assistit als concerts.

També et pot interessar

stats