16.03.2023 | Visita al projecte d'intel·ligència artificial de la Falla Immaterial i escolta dels brams de ‘Lady Crit’ a Sant Vicent-Marvà de València

21 min.
tp

La Falla Immaterial és un projecte de divulgació científica al voltant de les falles impulsat per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Entre d'altres, ofereix a la ciutadania la possibilitat de crear-se un espectacle pirotècnic a mida a través del seu web. És només una de les tres potes del projecte, les altres dos són Sent i Ment.

El web fallaimmaterial.com ofereix piulets, trons de bac, masclets i coets de canya digitals per a jugar en línia a ser pirotècnics. A més, per a tindre una experiència sensorial, auditiva i sensitiva de la mascletà es té a l'abast l'espai Sent, situat al Centre Cultural La Nau i que ofereix milers de mascletades al dia gràcies a la intel·ligència artificial. També l'espai Ment, una instal·lació audiovisual situada al MuVIM que ve a ser un cervell interactiu que escolta i analitza com es viu a la ciutat. A l'estudi de ràdio ho expliquen Francisco Grimaldo, subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València i director de la falla immaterial, i Emilia López, professora de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València i gestora de la falla immaterial. També, fem una ruta pels brams de l'obra 'Lady Crit' de la falla Sant Vicent-Marvà de València.

stats