Pérez Garijo: "El nostre objectiu no és sancionar, és que aturem determinades actituds molt perilloses"

La consellera mostra la seua preocupació per exaltacions feixistes que cada dia estan més normalitzades i en les quals participa gent jove

13.12.2021 | Entrevista LNM Rosa Pérez Garijo

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat aquest dilluns en Les notícies del matí la seua preocupació per "l'auge de l'extrema dreta en la gent jove". Pérez Garijo ha fet referència amb aquest comentari als càntics feixistes i salutacions nazis de membres de la Penya Yomus, entre ells la nova presidenta, que s'han produït aquest dissabte al camp de Mestalla. La consellera ha dit que els fets ja s'estan analitzant, igual que l'acte d'exaltació feixista que va tindre lloc al cementiri d'Alacant, i ha dit que s'actuarà amb prudència però també amb contundència. "El nostre objectiu no és sancionar, és que es complisca la llei de memòria democràtica i que aturem determinades actituds que són molt perilloses i que es donen cada vegada d'una manera més normalitzada", ha remarcat.

"Encara estem exhumant les víctimes de tota aquesta barbàrie en el nostre país i que hi haja gent que reivindique aquesta ideologia, que és més una forma d'opressió, és molt preocupant per a la nostra democràcia", ha ampliat la consellera. Pérez Garijo ha insistit en diverses ocasions al llarg de l'entrevista que cal analitzar les imatges i ha remarcat que les accions que posen en perill els drets humans són sancionables. "Cal avançar en la nostra democràcia i aquestes conductes hem d'aturar-les des de les administracions i també des de la societat".

Pérez Garijo ha defensat, en diversos moments de l'entrevista, que està preocupada per veure com es fa valdre "aquesta forma d'opressió", en referència a les exaltacions feixistes. La consellera ha lamentat el desconeixement del que va passar durant els 40 anys de dictadura franquista, i a aquest desconeixement ha atribuït en part aquest tipus d'accions.

També et pot interessar

stats