Elena Cebrián defensa un model forestal de mosaic que combine boscos i cultius

És la proposta de la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament per a reduir la intensitat dels incendis

Mira l'entrevista completa a Elena Cebrián en 'Les notícies del matí'
19 d'agost 2022 - 10:05

La lluita contra els incendis forestal passa primer per la prevenció per a reduir el nombre d'incendis i també la intensitat i, precisament per a reduir la intensitat dels incendis, la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, ha defensat a Les notícies del matí un model que combine els boscos amb cultius i que evite la rapidesa de propagació del foc. 

Per a Cebrián, aquest model "trencaria les masses de pins que han crescut molt ràpidament", on el foc avança ràpidament. Per tal de poder posar en marxa aquest model, és necessari incentivar la indústria "agroalimentària i també forestal", que proporcionen rendes i benestar a la població. 

La responsable de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament de la Generalitat també ha incidit en la necessitat de dotar als pobles de les infraestructures necessàries per a evitar el despoblament i recuperar les zones afectades pel foc amb la celeritat més gran possible perquè la gent torne a visitar aquestes poblacions. 

Cebrián ha incidit a protegir primer el sòl, afavorir la recuperació natural de la zona amb un cert control i la recuperació de les infraestructures de l'àrea afectada pel foc. 

També et pot interessar

stats