24.03.2021 | La tertúlia

tp

En temps d'anàlisi, revisem les dades del coronavirus d'aquest dimecres i els titulars que ha deixat la reunió interterritorial.

I també sobre la vacunació, abordem el pla de la Comunitat Valenciana, que aquest dimecres ha tornat a vacunar amb AstraZeneca, però mirem més enllà. En el rànquing mundial de països que més vacunes han administrat destaca el cas d'Israel, on pràcticament el 60% dels 9,2 milions d'habitants ha rebut almenys la primera dosi. Les vacunes, però, estan vetades a una part de la població: els 300.000 palestins de Jerusalem Est, els 5 milions que viuen als territoris ocupats de Gaza i Cisjordània, i les persones refugiades de Síria, el Líban i Jordània. Ho parlem amb Raquel Martí, directora executiva de la Unrwa a Espanya.

I parlem de política, de Toni Cantó, que tot sembla indicar que s'incorpora al projecte dels populars a Madrid com a independent, i de l'aprovació demà de la llei de funció pública, que preveu la necessitat d'acreditar un coneixement "proporcional" i "adequat" del valencià per a accedir a l'administració.

stats