15.06.2021 | La tertúlia

50 min.
tp

L'actualitat d'aquest dimarts passa de nou per si la mascareta serà obligatòria o no en espais oberts. Era un dels temes previstos en la comissió de salut pública, tot i que, finalment, sembla que no s'ha tractat, i tampoc hi ha data per a fer-ho segons fonts ministerials. No obstant això, la proposta la durà dimecres a la interterritorial la Conselleria de Sanitat Universal. Ens acostumarem, després de tant de temps amb aquesta companya de vestuari? En tenim ganes? Ho hem parlat.

També sobre diners. Aquesta vesprada la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, no ha donat data per a la reforma del sistema del finançament autonòmic als representants de la plataforma Per un Finançament Just que s'han reunit amb ella. Això ha causat molt malestar entre els socis del Botànic i entre els representants de la societat civil que formen part de la plataforma. Què passa amb el finançament autonòmic? És una de les reivindicacions més antigues... hi ha solució? I, més encara, hi ha voluntat política per a dur endavant la reforma?

I hem parlat també de temps. Les Corts han aprovat hui el dictamen de la comissió d'usos del temps, que pretén impulsar una reforma horària per a aconseguir un aprofitament més racional del temps. Entre altres objectius, està el d'arribar a les 32 hores setmanals, propiciar el teletreball amb perspectiva de gènere, harmonitzar els horaris escolars i avançar el prime time televisiu per a anticipar les hores de descans. Són mesures utòpiques? Ho hem analitzat.

stats