25.06.2024 | Les notícies de la nit

13 min.
tp

La futura llei d'ensenyaments artístics del Ministeri d'Educació obri la porta a la professionalització per primera vegada. El sector, però, adverteix que per a aconseguir la fita queda molt de camí per recórrer. 

Actualment Espanya alberga més de quaranta escoles de circ de diversos nivells. La Comunitat Valenciana és l’única autonomia que ha reconegut les escoles de circ de nivell elemental, però amb estudis no reglats. 

En l'àmbit nacional hi ha quatre escoles reconegudes per la Federació Internacional d’Escoles Formadores de Circ, amb el seu propi pla d’estudis: la més recent és la valenciana CREAT, que va obrir fa només quatre anys. 

Especialitzada en la formació i creació en arts circenses, en poc de temps CREAT s’ha convertit en un dels centres més capdavanters d’Espanya, però no pot donar titulacions oficials. 

Sobre la situació laboral del circ, la formació i les expectatives que genera la llei hem parlat amb María Colomer, vicepresidenta de l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana, i amb Pablo Meneu, director de l’escola valenciana CREAT.

stats