25.04.2023 | Entrevistem José Ramón Chirivella, president de l'Associació Juristes Valencians

14 min.
tp

L'Associació Juristes Valencians ha reivindicat aquesta vesprada amb una concentració la recuperació del dret civil valencià. Una reivindicació impulsada per aquesta plataforma cívica que reivindica la reparació de la potestat legislativa en matèria civil i que s'ha concentrat hui de nou per a tornar a demanar que s'accepte incorporar aquest punt en la reforma exprés de l'article 49 de la Constitució espanyola. Reclamen aprofitar aquesta reforma per a introduir també la recuperació del dret civil. 

En 'Les notícies de la nit' hem entrevistat el seu president, José Ramón Chirivella, que ha dit que la gran majoria dels municipis de la Comunitat Valenciana donen suport al dret civil i denuncia la discriminació durant el període de formació de les comunitats autònomes i posteriorment per part del Tribunal Constitucional. Chirivella troba a faltar pedagogia en la societat valenciana perquè es conega què és i què implica el dret civil valencià. Juristes Valencians ha denunciat el greuge comparatiu sobre altres comunitats i ha dit que no hi ha arguments per a una negativa perquè s'ha reclamat per la via adequada. Consideren que cal continuar la pressió. 

La concentració ha coincidit amb l'aniversari de la batalla d'Almansa que l'any 1707, amb la victòria de les tropes de Felip V, va suposar la liquidació de les institucions pròpies, l'abolició del Furs i la pèrdua del dret civil.

stats