22.04.2024 | La visió internacional d'Estellés, a debat en la UV

14 min.
tp

Enguany, per a celebrar el centenari del naixement del poeta de Burjassot, s'han programat infinitat d'activitats. I en 'Les Notícies de la Nit' ens hem fixat en una d'elles. Conegut com el poeta del poble, la seua escriptura traspassa fronteres. Per això, ens fixem en la proposta internacional que organitza la Universitat de València a través de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives per a aprofundir en diferents aspectes de la figura i obra d'un poeta considerat com el principal renovador de la poesia valenciana contemporània i recordat com el poeta més gran que ha donat el País Valencià del segle quinze fins a l'actualitat, és a dir, des de l'època d'Ausiàs March i Roís de Corella. 

L'objectiu del cicle, de fet, és posar en valor la figura de Vicent Andrés Estellés com un dels poetes europeus contemporanis més rellevants. Una rellevància que es reflecteix en la programació del cicle internacional amb la presència de sis investigadores i investigadors especialistes en la seua obra. Entre l’abril i el desembre es farà una conferència al mes al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

El cicle està coordinat per l’escriptor i catedràtic de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València, Josep Ballester-Roca, amb qui conversem.

stats