08.02.2023 | Entrevista a Joan Gonçales i Nogueroles

7 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem aprofundit en l'enquesta del CIS de violència sexual contra les dones. El 20 per cent de la ciutadania considera que forçar sexualment la parella és inacceptable, però no és delicte. A més, la meitat dels enquestats opina que no s’haurien de castigar els comentaris i suggeriments sexuals no desitjats, i un de cada tres tampoc veu punible besar una dona contra la seua voluntat. 

Cal afegir que el 80,6% sí que considera que enviar correus electrònics o missatges de text amb contingut sexual no desitjat sí que hauria de estar castigat per llei, mentre que el 90,6% opina que, per compartir fotografies o vídeos de caràcter sexual a través de les xarxes socials sense el consentiment de les persones que apareixen en les imatges, també deuria caure la llei damunt. Augmenta encara més, fins al 97%, el percentatge dels que estan a favor de castigar els instigadors perquè una persona envie fotos o vídeos seues nueta o de caràcter sexual.

La divisió social sobre la prostitució és total: entre els que la consideren acceptable, el 28%; els que la consideren inacceptable però legal, el 32,2%, i els que la castigarien penalment, el 32%. En 'Les notícies de la nit' hem parlat amb el sociòleg especialitzat en l'elaboració de plans i accions d'igualtat i contra la violència de gènere, Joan Gonçales, que es mostra preocupat per les resistències a la igualtat de gènere i al reconeixement de la violència sexual entre la joventut, a causa dels impactes mediàtics de grups polítics, que fan una guerra cultural en contra de la igualtat. També ha remarcat la influència de les xarxes socials i els seus continguts entre els més joves. 

stats