30.09.2022 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de la difícil situació que viuen els bancs d'aliments. La pujada de preus de la cistella de la compra i de l'energia provoca que cada vegada han d'atendre més famílies. La demanda d’ajuda s’ha disparat un 40 per cent. Però l'increment de preus també provoca una baixada de les donacions. S'afegeix que comencen a escassejar alguns productes bàsics com l'oli o la llet. Per això llancen un crit d'ajuda perquè asseguren que la tardor i l'hivern es presenten especialment durs.

La Unió Europea ha aprovat hui intervindre el mercat elèctric. Els 27 ministres d'Energia europeus han arribat a un acord per a reduir el consum de l'electricitat un 10%, amb una reducció obligatòria del 5% en les hores punta. També limitaran els beneficis extra de les energètiques i imposaran un impost a les petrolieres. La discussió sobre limitar el preu del gas continua encallada. Una qüestió que demanen Espanya i 14 països més.

L'anunci de la candidatura de Joan Baldoví per encapçalar la llista a la presidència de la Generalitat ha deixat obert un meló a l'esquerra del PSPV.

La Nit Mediterrània de les Investigadores ha omplit les universitats de tallers, xarrades i actes que també han eixit a places i parcs. En 'Les notícies de la nit' hem parlat amb la investigadora del I2SysBio, Pilar Domingo-Calap. És especialista en les implicacions biomèdiques dels virus. Per això la investigació de l'equip que lidera té com a objectiu la recerca de fags, virus de bacteris, davant de bacteris multiresistents. El mal ús dels antibiòtics ha afavorit l’emergència de bacteris multiresistents, que hui en dia constitueixen un problema de salut mundial. Busquen aquests virus per a tractar les infeccions resistents als antibiòtics. Aquestes i altres notícies, en el podcast. 

stats